5 Kant-en-klare super romantische tips om deze Valentijnsdag onvergetelijk te maken!
02 februari 2022 

5 Kant-en-klare super romantische tips om deze Valentijnsdag onvergetelijk te maken!

Een stressloze Valentijnsdag en toch helemaal uitpakken voor jouw lief? Dat kan! In dit artikel vind je 5 tips op basis waarvan je je lief de hele dag verrast, waar je maximaal 15 minuten aan voorbereiding voor nodig hebt.

#1 Ontbijtje+ maken voor je lief

Begin de ochtend met een liefdesontbijtje. Ja echt, het werkt! Door de dag liefdevol en met een beetje extra liefdesaandacht te beginnen hebben jullie samen de hele dag een heerlijk liefdesgevoel!

Valentijn | super romantische dag | je lief verrassen

Bereid je ontbijtje voor door een kleine liefdesverrassing te bedenken. Een lieve kaart is echt een goed idee. Je kunt er zelf eentje maken maar kopen werkt net zo goed. Hier print je een lief berichtje uit dat al kant en klaar is. Knip er één uit, leg het naast het kopje koffie of thee en je eerste liefdesverrassing van de dag is klaar!

Als je zelf een persoonlijk berichtje wil maken zonder dat je een kaartje in huis hebt, dan adviseer ik je Canva te gebruiken. Je maakt in 5 minuten zelf een kaartje of je gebruikt een kant-en-klaar voorbeeld waar je alleen de tekst en eventueel de foto aanpast. Gebruik in het zoeksysteem de term ‘Valentine’s Day Card’.

#2 Iets extra liefs doen

Het lijkt zo vanzelfsprekend, iets liefs doen… en het werkt als een malle! Doe iets extra liefs voor jouw Valentijn. Valentijnsdag valt dit jaar op een donderdag. Dus waarschijnlijk gaat je lief werken of blijft hij of zij thuis bij de kinderen. Bedenk iets extra liefs als de auto voltanken en dan een briefje op het stuur plakken met de melding dat jij vast getankt hebt. Of plak een post-it op de spiegel (thuis of in de auto) waar alle positieve eigenschappen van je lief staan.

Hart vol liefde voor je lief, lekkersamen, lekker samen, festisite

Download hier een woordwolk-hartje dat  je 1 op 1 kunt overnemen of gebruiken ter inspiratie.

Wil je liever zelf zo’n hart maken? Maak er één of een rebus – met alle positieve eigenschappen van je lief- op Festisite. Het is een gratis programma en vooral heel gemakkelijk. Je bent er ongeveer 5 minuten mee bezig. Je hoeft alleen de woorden maar in te vullen en het programma doet de rest voor je! Print het uit (of sla hem op op je telefoon en app hem rond een uur of 10) en liefdes-verrassing 2 is klaar!

#3 Valentijnsdiner

Echt, maak het je gemakkelijk! Een Valentijnsdiner is een Valentijnsdiner omdat er iets met hartjes of iets met liefde is. Dus bestel gerust een maaltijd en eet die dan lekker in bed op. Wanneer je er servetjes bij doet die je als hartje vouwt of er een liefdesboodschap (brief, geluidsopnamen en filmpje) bij geeft, dan is het helemaal Valentijn!

Zo tover je ook de simpele doordeweekse zelfgemaakte hap en het relaxte etentje buiten de deur om tot officieel Valentijnsdiner!

Heb je vanmorgen en of vanmiddag al een briefje gegeven? Kies dan voor het servet of een andere aankleding van de tafel dan normaal. Bijvoorbeeld met hartjes, rozen en kaarsen. Of neem een liefdesboodschap op met je telefoon en leg die klaar om te beluisteren!

Eigenlijk werkt iedere voice recording app goed genoeg voor dit doel. Het is gratis en kost je maximaal 5 minuten om een boodschap op te nemen. 

Nog gemakkelijker: ga naar Pixabay  en download een mooie animatie. Het filmpje hieronder bijvoorbeeld, is mierzoet maar doet het erg goed 🙂 Pixabay is gratis en super gemakkelijk om even tussendoor te sturen. 

Een andere insteek: maak een led boodschap (misschien het meest geschikt voor de iets wat geeky-achtigen onder ons) deze of deze voor IOS en deze voor Android. Laat de boodschap tijdens jullie diner aan je lief zien.

#4 Datenight!

Als Valentijnsavond is gevallen, dan is het tijd voor de 4e verrassing: Date-avond!30 dates waar jullie de deur niet voor uit hoeven verrassingsspel Lekker samen

Alle overdag-dingen zijn gedaan, dus jullie date night kan beginnen! Kaarsjes aan, lekker hapje, lekker drankje en heerlijk aandacht voor elkaar.

Er zijn ontzettend veel dingen die jullie kunnen doen. Ook als jullie thuis moeten blijven.  Download hier ons gratis e-boek met 30 dates die jullie thuis kunnen doen! Kies er zelf één uit of print- en knip alle dates uit, stop ze in een pot en laat je verrassen met een date.

#5 Bedtime

Zijn jullie lekker moe geworden van deze liefdesdag? Kruip lekker tegen elkaar aan. Als er nog een beetje energie in jullie zit, stel dan de volgende vraag aan je lief:

Wat kan ik in de komende week voor je doen, waar jij blij van wordt?

Het antwoord hoeft niet vanavond gegeven te worden, dat kan ook morgen:) Maar zorg ervoor dat je ook echt doet wat je lief heeft geantwoord. Doe het zeker binnen de komende week. Zo is jullie Valentijnsdag een super romantische aftrap voor een hele liefdesweek geworden.

Mocht dit allemaal een beetje teveel van het goede lijken? Kies dan sowieso #5 in combinatie met één van de andere verrassingen. Het kost je dan maximaal 5 minuten voorbereidingstijd met een waanzinnig effect!

Liefdes effect meten

Wil je graag meten hoe groot het effect van jullie eigen liefdesdag is? Hier kun je een super kort testje downloaden. Print- en knip het twee keer uit. ‘s Morgens bij het ontbijt vullen jullie het alle twee in (niet te lang over nadenken en niet aan elkaar laten zien). Doe dit ‘s avonds in bed nog een keer en vergelijk dan samen jullie antwoorden. Geniet vooral van het resultaat! Mijn voorzichtige inschatting is dat jullie liefdesgevoel voor elkaar, zeker 1 punt omhoog is gegaan♥

Liefdes-geluksgevoelmeter #lekkersamen, liefde meten, liefde versterken

Over de schrijver
Reactie plaatsen