Op zoek naar het perfecte huwelijkscadeau? 3 super leuke cadeautips!
24 september 2022 

Op zoek naar het perfecte huwelijkscadeau? 3 super leuke cadeautips!

Ook voor het laatste moment 😉

Onlangs trouwden een aantal vrienden van ons (jeeeeeeeeej terugkerende ‘uitdaging’ is dan het vinden van het perfecte huwelijkscadeau. 

Huwelijkscadeau lastminute, super romanitsch, verrassingsspel

Tijdens het Googlen kom je heel wat sites tegen die huwelijkscadeaus aanbieden, als daar niets tussen zit voor ‘jouw bruidspaar’, dan
 ben je nu het juiste artikel aan het lezen! Zelf ben ik gek op trouwerijen. Omdat wij samen met een goede vriendin alles zelf hebben bedacht en geregeld (dus geen professionele weddingplanner en ook geen locatie waar alles al voor je was bedacht), worden wij regelmatig gevraagd naar onze blauwdruk. Wij hebben namelijk alles bijgehouden in excel zodat we - iedere 7 jaar wanneer we het weer opnieuw vieren - alle handige informatie nog hebben. Ik spreek dus ook best veel mensen die gaan trouwen of net pas getrouwd zijn.  En waar ik achter kwam, is dat die cadeaus bij een trouwerij wel echt een 'ding' zijn.

Zo doen wij – in Nederland – nog al ingewikkeld over “gewoon” geld te vragen. Er heerst een soort waardeoordeel over hoe het hoort rondom een trouwerij. En ook welke woorden je wel of juist niet zou moeten gebruiken… En geld vragen is saai.. 

Maar een gezamenlijk cadeau regelen is vaak veel gedoe en komt dan voornamelijk op de schouders van die ene persoon die altijd alles regelt. En het is niet nodig om het ingewikkeld te maken, het kan anders! 

Daarom hier een paar waardevolle tips voor als je op dit moment op zoek bent naar dat ene perfecte cadeau!

#1 Geld

Als ze vragen om geld, dan willen ze waarschijnlijk graag geld. En dan is is het wel lief om ze geld te geven!  

Je kunt nog een beetje leuk geld vouwen of verwerken in een schilderij of verstoppen in een miniatuur-auto, -vliegtuig of -huisje maar daarmee is het dan ook wel gedaan met je creativiteit! 

Verrassingsspel, Geldkado bruidspaar, camperspaarpot, geldcadeau

Waarschijnlijk heeft het bruidspaar al een paar keer gekozen voor de duurdere versie van iets – met in het achterhoofd dat ze toch wel een beetje vergoeding zullen krijgen via de cadeaus. Daarnaast vind je het zelf ook heel tof als je krijgt wat je gevraagd had toch? 

#2 Gepersonaliseerd cadeau

Eigenlijk kun je alles personaliseren wat je wil. Een paar hele toffe ideeën die ik onlangs zag, waren een spiegel waarin de beloftes voor elkaar gegraveerd stonden, een broodplank (ja echt zo’n hele grote) met daarin een persoonlijke liefdeswens voor het paar gegraveerd en een liefdesslotje om ergens in een stad naar keuze aan een brug te hangen

Heb je eigenlijk te veel haast? Je kunt online een super mooi hart samenstellen met alle fijn mooie goede eigenschappen van het paar. Dat kun je dan weer uitprinten en bijvoorbeeld inlijsten.

#3 Een belevenis

Het is fantastisch om een ervaring of een hele toffe herinnering aan een gaaf, mooi of romantisch moment aan het huwelijkspaar kado te doen! 

Tegenwoordig heb je bij iedere boekwinkel een rek met ‘belevenissen’ waar het stel dan zelf weer kan kiezen uit 20 verschillende uitjes in het thema. Dat is best tof als er iets tussen zit wat ze altijd al een keer hadden willen doen! Zorg er voor dat je dat weet, anders hebben ze er alsnog niets aan en is jouw geld zo goed als weggegooid.

Als het bruidspaar van film kijken houdt, is een filmkaartje een heel leuk cadeau. Om het iets bijzonderder te maken kun je een tegoedbon geven voor het afhuren van een bioscoop met zijn twee? Of een film op een bijzondere plek zoals de rooftop movies?

Een pot of envelop met toffe date-opdrachten (inclusief inspiratie) of een pot met persoonlijke vragen (kun je zelf bedenken of je koopt ze kant en klaar), zijn ook hele persoonlijke cadeaus, die ook nog eens niet veel ruimte innemen!


 Tips voor als je zelf toevallig gaat trouwen:)

Opschrijven wat je van wie krijgt
Zorg dat je opschrijft wat je van wie hebt gekregen! Natuurlijk kijk je naar je eigen portemonnee, de stand van de maan en wat jullie vriendschap op dat moment voor jou betekent maar het voelt zo suf als je zelf een heel tof cadeau kreeg dat net over de top was en je zelf kiest om dat niet te doen terwijl het ook geen probleem was om dat wel te doen. 

Als je echt liever alleen geld wil krijgen
Maak een grote doos met een brievenbusingang en schrijf specifiek op de uitnodiging zoiets als:

Cadeau’s die niet door de brievenbus passen, willen we waarschijnlijk niet hebben!
 Super lief bedoeld maar we sparen voor ……  x 

Over de schrijver
Reactie plaatsen