Een romantische date naar het Amsterdam Light Festival

Een romantische date naar het Amsterdam Light Festival

Ik nam mijn vriend twee jaar geleden mee naar het Amsterdam Light Festival. Wij hebben een vaste relatie maar vinden het super leuk en fijn om te blijven daten:) Eén keer in de zoveel tijd verrassen we elkaar om en om met een leuke, gave of juist heerlijk relaxte date. Dit keer was ik aan de beurt en omdat we op dat moment niet zo veel geld te besteden hadden, koos ik voor het Amsterdam Light Festival.

Vooraf had ik wat lichtgevende ringen en brilletjes gekocht en had ik hem met van de kraskaartjes laten weten waar en wanneer hij moest zijn voor het begin van de date:

Tijd voor een nieuwe date    regels voor de date    date uitnodiging     date uitnodiging     date uitnodiging    date uitnodiging  date uitnodiging

En ik gaf hem een aanwijzing om de spanning nog een beetje op te bouwen:)

Hoewel ik bang was dat het een te duidelijke aanwijzing was, had hij het gelukkig niet geraden:)

We moesten een tijdje in de trein zitten maar we hadden we het super gezellig.  Ik  had niet eens gezegd dat we naar Amsterdam zouden gaan, dus toen we eenmaal in Amsterdam uitstapten was dat alleen al leuk. Vanaf het station kon je trouwens direct niet meer om het festival heen. Overal was reclame voor het festival en ook de eerste lichtkunstwerken waren al te zien. Wat ik zo gaaf vind aan dit festival, is dat je helemaal zelf kunt bepalen welke route je loopt, welk deel en of je wil lopen of varen. Je hoeft geen kaartje te kopen maar als je met een boot wil, dan kost dat wel geld. Ook moet je ruim van te voren boeken via de site.

In het kader van geldbesparing, had ik gekozen voor het wandelen van een deel van de route.

romantische date naar het Amsterdam Light Festival

Aan het begin van de route had ik de roze hartjesbrilletjes gepakt en vanaf het moment dat we ze opzetten, hoorden we overal om ons heen oehhhs en ahhhs 🙂 Zelfs kinderen kwamen aan ons vragen waar we de brilletjes vandaan hadden!

Omdat we zelf wat lekkers te eten en drinken mee hadden, hebben we onderweg onder op een super mooi verlicht plekje wat gegeten.

Het was super romantisch vanwege de lampjes en omdat we gewoon de grootste lol hadden samen. Echt een aanrader als romantische date!

Samenvatting:

  • Wanneer: van eind november tm de 3e week van januari
  • Waar:  Binnenstad van Amsterdam
  • Kosten: 3 euro (aan kraskaartjes en lichtgevende brilletjes) of juist zo duur als je het zelf wil maken.
  • Rolstoeltoegankelijk: Ja (zowel op het water als bij de loop(rol) route)
  • Meer informatie: Website van Amsterdam Light Festival
Over de schrijver
Reactie plaatsen